- Tytuł pełny:
- 366 obiadów : praktyczna książka kucharska zawierająca wypróbowane przepisy do sporządzania smacznych i zdrowych potraw, ciast, legumin, kremów, konfitur, soków, likierów itp. dla oszczędnych gospodarstw / ułożona przez Marję Gruszecką
- Tytuł:
- 366 obiadów : praktyczna książka kucharska zawierająca wypróbowane przepisy do sporządzania smacznych i zdrowych potraw, ciast, legumin, kremów, konfitur, soków, likierów itp. dla oszczędnych gospodarstw
- Wariant tytułu:
- Trzysta sześćdziesiąt sześć obiadów
- Autorzy:
- Krumłowska, Kazimiera (około 1850-po 1913)
- Wydawca:
- Warszawa : Sowa
- Rok wydania:
- cop. 2011
- Opis fizyczny:
- XVI, 256 s. ; 21 cm
- ISBN:
- 9788360660454
- Uwagi:
- Repr., oryg.: Kraków : Wydawnictwo "Senzacja", 1930
- Temat:
- Kuchnia polska - 1901-1939 r.
Obiad - Książka