- Tytuł pełny:
- Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem / z fr. przetł. i wielą przydatkami pomnożony przez Wojciecha Wielądka ; wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski przy współudziale Aleksandry Kleśty-Nawrockiej
- Tytuł:
- Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem
- Wariant tytułu:
- Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używaniu, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów
Podstawa przekł.: Cusinière bourgeoise - Współtwórcy:
- Wielądko, Wojciech Wincenty (1749-1822). Tłumaczenie
Dumanowski, Jarosław (1967- ). Opracowanie
Kleśta-Nawrocka, Aleksandra. Opracowanie
Muzeum Pałac w Wilanowie. pbl
Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). pbl - Wydawca:
- Warszawa : Muzeum Pałac w Wilanowie ; Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika
- Rok wydania:
- 2012
- Seria:
- Monumenta Poloniae Culinaria = Polskie Zabytki Kulinarne ; t. 3
- Zawartość serii:
- Monumenta Poloniae Culinaria t. 3
- Opis fizyczny:
- 365, [3] s. : il. kolor. ; 30 cm
- ISBN:
- 9788363580087
- Uwagi:
- Inform. o przekł.: wstęp i s. 43
Indeks - Gatunek / Forma:
- Przepisy kulinarne - 18 w.
- Książka