Informacja

Drogi użytkowniku, aplikacja do prawidłowego działania wymaga obsługi JavaScript. Proszę włącz obsługę JavaScript w Twojej przeglądarce.

Tytuł pozycji:

Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem

Tytuł pełny:
Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem / z fr. przetł. i wielą przydatkami pomnożony przez Wojciecha Wielądka ; wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski przy współudziale Aleksandry Kleśty-Nawrockiej
Tytuł:
Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem
Wariant tytułu:
Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używaniu, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów
Podstawa przekł.: Cusinière bourgeoise
Współtwórcy:
Wielądko, Wojciech Wincenty (1749-1822). Tłumaczenie
Dumanowski, Jarosław (1967- ). Opracowanie
Kleśta-Nawrocka, Aleksandra. Opracowanie
Muzeum Pałac w Wilanowie. pbl
Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). pbl
Wydawca:
Warszawa : Muzeum Pałac w Wilanowie ; Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika
Rok wydania:
2012
Seria:
Monumenta Poloniae Culinaria = Polskie Zabytki Kulinarne ; t. 3
Zawartość serii:
Monumenta Poloniae Culinaria t. 3
Opis fizyczny:
365, [3] s. : il. kolor. ; 30 cm
ISBN:
9788363580087
Uwagi:
Inform. o przekł.: wstęp i s. 43
Indeks
Gatunek / Forma:
Przepisy kulinarne - 18 w.
Książka
propozycja biblioteki
LDR 01962cam#a2200325#i#4500
001 0032402929302
003 KAT ŚL
005 20220805183246.3
008 121129s2012####pl#a#########|001#0#pol#c
020 %a 9788363580087
040 %d KAT ŚL %e PNN
041 1 # %a pol %h fre
245 0 0 %a Kucharz doskonały : %b pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem / %c z fr. przetł. i wielą przydatkami pomnożony przez Wojciecha Wielądka ; wyd. i oprac. Jarosław Dumanowski przy współudziale Aleksandry Kleśty-Nawrockiej.
246 1 4 %a Kucharz doskonały : %b pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używaniu, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów
246 1 # %i Podstawa przekł.: %a Cusinière bourgeoise
260 %a Warszawa : %b Muzeum Pałac w Wilanowie ; %a Toruń : %b Uniwersytet Mikołaja Kopernika, %c 2012.
300 %a 365, [3] s. : %b il. kolor. ; %c 30 cm.
490 1 %a Monumenta Poloniae Culinaria = %a Polskie Zabytki Kulinarne ; %v t. 3
500 %a Inform. o przekł.: wstęp i s. 43.
504 %a Indeks.
655 9 %a Przepisy kulinarne %y 18 w.
700 1 # %a Wielądko, Wojciech Wincenty %d (1749-1822). %e Tłumaczenie
700 1 # %a Dumanowski, Jarosław %d (1967- ). %e Opracowanie
700 1 # %a Kleśta-Nawrocka, Aleksandra. %e Opracowanie
710 2 # %a Muzeum Pałac w Wilanowie. %e %4 pbl
710 2 # %a Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). %e %4 pbl
830 0 %a Monumenta Poloniae Culinaria %v t. 3
856 4 # %u https://integro.bs.katowice.pl/site/recorddetail/0032402929302 %z Rekord w katalogu OPAC WWW biblioteki %9 LinkOPAC
920 %a ISBN 978-83-63580-08-7

Dokumenty przeznaczone do udostępnienia na miejscu

Sygnatura:
III 680081
Status:
dostępna
Stan fizyczny:
nowa
Uwagi dla czytelnika:
Egz. archiwalny
Obsługiwane agendy:
Wyświetl listę
Lokalizacja:
P6
Dostępny
Sygnatura:
III 680082
Status:
dostępna
Stan fizyczny:
nowa
Obsługiwane agendy:
Wyświetl listę
Lokalizacja:
P6
Dostępny

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim komputerze. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies